مشاوره قبل از طلاق
دعوا، تعارضات پی در پی، خیانت، وجود مشکلات جسمییا روانی، برآورده نشدن نیازها، اعتیاد و یا بیماریهای صعب العلاج تنها چند نمونه از ممشکلاتی است که زوجین را به سمت جدایی و طلاق سوق میدهد.
مشاوره طلاق
در چنین شرایطی فرد احساس میکند که طلاق تنها راه حل موجود است و به دلیل آشفتگی وضعیت روانی خود، سعی در رهایی هر چه سریع تر از جهنم ارتباط فعلی اش دارد.
در صورتی که پای فرزند یا فرزندانی نیز در میان باشد و یا فرد پس از جدایی با مشکلاتی در خصوص استقلال، تامین مالی و حمایت محیطی نیز مواجه باشد، فرایند طلاق پیچیده تر و نیازمند دقت بیشتری است.
در این مطلب قصد داریم تا شما را با مشاوره طلاق، چیستی و چگونگی آن بیشتر آشنا کنیم.
مشاوه
طلاقچه هست و چه نیست؟
در این که شرایط زندگی هر فرد کاملا منحصر به فرد است هیچ شکی وجود ندارد.
شما در حال طی کردن کوه پر پیچ و خم زندگی خودتان هستید و در این مسیر ممکن است عبور از بخشهایی چنان دشوار و ناممکن به نظر برسد که احساس عدم کنترل، آشفتگی و اضطراب کنید.
در چنین شرایطی که طلاق نیز یکی از انها به شمار میرود، صحبت کردن با یک مشاور باعث میشود تا بتوانید وضعیت را از موضع نفر سومیصاحب صلاحیت نیز مورد توجه قرار دهید و از ریزش کوه جلوگیری کنید.
در فرایند مشاوره به شما کمک خواهد شد تا بتوانید شرایط را به گونهای که هست مشاهده کنید، احساسات تان ا شناسایی، مشاهده و بررسی کنید، وضعیت کنونی را بپذیرید و به سمت مناسب ترین راه حل گام بردارید.
ممکن است برای برخی از موارد، طلاق مناسب ترین راه حل باشد اما تجویز یک نسخهی کلی برای همهی زوجهای مشکل دار به هیچ وجه صحیح نیست.
مراحل مشاورهی طلاقچیست؟
ممکن است شما خودتان تصمیم به دریافت مشاوره داشته باشید و یا از طرف دادگاه برای مشاوره فرستاده شوید.
در این روند، مشاور یه شما کمک میکند تا
1) اصلی ترین تعارضات و مسایل موجود را شناسایی کنید،
2) احساسات خود را درک کنید و به نحو سالمیبروز دهید
3) دیدگاه بهتری در مورد شرایط پیدا کنید
4) راه حلهای جدید را بیابید و بیازمایید.
5) فرزندان تان را از آسیبهای احتمالی دور کنید
6) در نهایت به سمت بهترین تصمیم حرکت کنید.
قوانین طلاق چه میگویند؟
قوانین متنوع و شرایط متفاوتی برای اجرای این قوانین از جانب دادگاههای خانواده وجود دارد.
شاید بهترین حالت این باشد که زوجین تصمیم به طلاق توافقی بگیرند تا بتوانند وضعیت را با کم ترین حد تنش به پایان برسانند اما در پارهای از موارد، عدم تمایل به طلاق توافقی، مشکلات را چند برابر میکند.
بنابراین آگاهی از قوانین طلاق به شما کمک میکند تا بتوانید صحیح تر عمل کنید و به بیراهه نروید.
طلاق بگیرم یا نه؟
این سوال دغدغهی خاطر بسیاری از زوجین است. افرادی که تصمیم به ترک رابطه و جدایی دارند با نشخوارهای فکری زیادی در خصوص جدایی رو به رو هستند و د جلسات مشاوره نیز نگرانیهای شان را در قالب این سوال مطرح میکنند.
واقعیت اساسی آن است که زندگی پس از طلاق نیز با چالشهای فردی، اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی مخصوص به خود همراه است.
در کنار این موارد، شرایط فرهنگی جامعه نیز تصمیم به طلاق را دشوار و تبعات آن را بیشتر میکند.
بر همین اساس، رویکرد اساسی مشاورهی طلاق بر این اصل استوار است که راه حلهای نادیده گرفته شده بررسی و اجرا شوند و در صورت وجود مشکلات اساسی و غیر قابل حل، به زوجین کمک شود تا فرایند جدایی را به خوبی پشت سر بگذارند.
قبل از طلاق به چه سوالاتی پاسخ دهیم؟
علت به بن بست رسیدن ازدواجم چه بود و چگونه از تکرار آن پیشگیری کنم؟
رسیدن به موقعیت طلاق بیش از آنکه یک اتفاق باشد ناشی از الگوهای ارتباطی طرفین است.
در بسیاری از موارد نااگاهی از الگوهای رفتاری خود باعث میشود تا فرد در روابط آینده اش نیز همان مشکلات را تجربه کند و به شکست برسد.
به همین دلیل بهتر است قبل از تصمیم به طلاق، الگوهای ارتباطی دردسر ساز خود را به کمک یک مشاور کشف کنید و برای تغییر انها دست به کار شوید.
در غیر این صورت ممکن است در روابط بعدی تان نیز خبری از آرامش و ثبات نباشد.